top of page

FinnCERES: Materiaalien biotalouden lippulaiva

Tutkimus ja infrastruktuuri

Uudet tutkimusideat

Huipputason tutkimusinfrastruktuuri

Perustavanlaatuiset tieteelliset löydöt

Teollisuuden ja akatemian yhteistyö

Skaalaus

Tuotekehitys

Kaupallistaminen

Globaali
vaikuttavuus

Tieteellinen

Taloudellinen

Yhteiskunnallinen

Ympäristöllinen

FinnCERES-lippulaiva edistää biotaloutta uusien biopohjaisten materiaaliratkaisujen kautta. Tässä Aalto-yliopiston ja VTT:n monitieteisessä osaamiskeskittymässä kehitetään ennen kaikkea puupohjaisia materiaali-innovaatioita tukemaan kestävää taloudellista kasvua. Uusiin biopohjaisiin materiaaleihin ja kiertotalouteen perustuva biotalous on valtava mahdollisuus suunnata Suomea kohti hiilineutraalia hyvinvointiyhteiskuntaa.

Uusien biopohjaisten materiaalien vallankumous on tärkeää paitsi ympäristön, myös taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävän hyvinvoinnin kannalta. Lippulaivan tieteelliset tulokset vastaavat resurssien riittävyyteen, ilmastonmuutokseen ja elämänlaatuun liittyviin globaaleihin haasteisiin. FinnCERES tekee tiivistä yhteistyötä yritysten ja muiden sidosryhmien kanssa ja luo tätä kautta taloudellista ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Tavoitteenamme on edistää tieteellisten ja teknologisten keksintöjen muuntamista teollisiksi innovaatioiksi.

FinnCERES hyödyntää aktiivisesti Bioeconomy-tutkimusinfrastruktuuria.

Tutustu FinnCERES-yhteisöön.

FinnCERES valittiin Suomen Akatemian lippulaivaohjelmaan toukokuussa 2018. Lisätietoa lippulaiva-ohjelmasta löydät interaktiivisesta esitteestä sekä alla olevasta videosta:

bottom of page